Кожен інгредієнт, має низку корисних властивостей для організму людини. Проте жоден із них не здатний вилікувати кашель або захворювання дихальних шляхів.
Вживання харчової соди потенційно ефективне для підвищення короткострокової продуктивності чоловіків-спортсменів при заняттях спортом, однак сода не має підтверджених властивостей проти кашлю чи бронхіту.
Молоко містить такі поживні речовини, як кальцій, фосфор, вітаміни групи B, калій, вітамін D та білок. Водночас варто пам’ятати, що людям з непереносимістю лактози, вуглеводу у складі молока, не рекомендують вживати цей продукт. Доказів лікувальних властивостей молока немає.
Вершкове масло — джерело вітамінів A, D, E та кальцію. Негативний наслідок від надмірного вживання масла — воно, як і молоко, містить насичені жири, які пов’язують зі збільшеним ризиком серцево-судинних захворювань.
Більшість поживних речовин (вітаміни, мікроелементи) яйця знаходиться саме в жовтку. Помірне вживання жовтків корисне для здоров’я. При надмірному вживанні необхідно контролювати кількість насичених жирів.