Необхідні інгредієнти:
- Борошно 500 гр.
- 11 гр. розпушувача (пакетик).
- Цукор 400 гр.
- Міцний чай 400 мл.
- Варення 8 ст. л.
- Рослинна олія 8 ст. л.
Шоколадна глазур за бажанням:
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Какао – 6 ст. л.
- Цукрова пудра – 6 ст. л.
- Вода холодна – починайте додавати від 4 ст. л., до бажаної густоти.
Для лимонної глазурі:
- Цукрова пудра 30-40 гр.
- Сік лимона 2 ст. л.
Покроковий процес приготування:
У миску просіваємо борошно з розпушувачем, додаємо цукор і добре перемішуємо, щоб інгредієнти поєдналися.
У суху суміш вливаємо остиглий чай, варення, рослинну олію і замішуємо тісто.
Деко застилаємо папером для випічки і виливаємо тісто.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 50 хвилин або перевіряйте готовність зубочисткою.
Готовий пиріг розрізаємо на чотири частини. Це не обов’язково, з ним уже можна пити чай.
Готуємо глазур:
З’єднуємо какао, цукрову пудру, крохмаль і холодну воду, перемішуємо. Промащуємо пиріг глазур’ю.
За бажанням можна прикрасити пиріг зверху лимонню глазур’ю, для цього змішати 40 грам цукрової пудри з двома столовими ложками соку лимона.
Переливаємо суміш в кондитерський мішок і поливаємо зверху.
Завдяки своїй простоті і доступності, цей пиріг точно вартий вашої уваги. Готуйте з задоволенням і смачного!