Плавлений сир цілком реально приготувати вдома, якщо знати хороший рецепт, не лінуватися і хоча б раз спробувати.
Нижче пропонуємо класний рецепт домашнього сиру, який був неодноразово перевірений.
Основні інгредієнти:
Сода – 1 чайна ложка
Сир – 500 грамів
Зелень, спеції, сіль за смаком
Як готувати:
Сир і соду висипати в невелику каструлю, поставити на водяну баню.
Сир розім’яти, щоб уникнути грудок, добре перемішати з содою.
Коли сир трохи розплавиться і стане однорідним, його потрібно постійно помішувати і тримати на вогні до моменту, коли стане рідким і з’явиться характерний аромат.
Коли сир стане щільною рідиною, не знімаючи його з водяної бані, потрібно додати спеції, сіль, зелень.
Потримати 10 хвилин на вогні, перелити в форму для застигання, дати постояти в холодильнику.
Зберігати можна близько 5 днів, виходить дійсно дуже смачно!