Таку консервацію завжди робила моя бабуся і зараз і я частенько використовую цей рецепт.
Смак страви дуже оригінальний, аромат просто приголомшливий, а приготування їжі – зовсім без зайвого клопоту.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани, помідори і солодкий перець по 1 кг;
- цибуля – 700 г;
- часник – 1 головка;
- приправа для шашлику – 2 ст.л;
- сіль – 2 ст.л;
- цукор – 3 ст.л;
- перець – 0.5 ч.л;
- оцет 9% – 90 мл;
- олія соняшникова.
Процес приготування
Баклажани ріжемо кільцями по 1 см. Цибулю ріжемо півкільцями.
Червоний солодкий перець ріжемо половинками, помідори часточками. Часник пропускаємо через прес.
Розігріваємо олію і обсмажуємо солодкий перець по 1 хвилині з кожної сторони. Складаємо в окрему ємність.
Обсмажуємо баклажани до рум’яності з двох сторін і складаємо з окрему ємність Змішуємо всі приправи з сіллю і цукром.
Баклажани, перець і помідори змішуємо окремо з часником і цибулею, додаємо порівну спеції і оцет.
Перемішуємо і ставимо в холодильник на 7 годин.
Розкладаємо шарами овочі в банки, заливаємо залишками соку і накриваємо кришками.
Ставимо банки в каструлю на рушник, наливаємо воду по шийку банок, стерилізуємо з моменту закипання 30 хвилин.
Закручуємо кришки, перевертаємо і охолоджуємо.
Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Якщо хочете, можете ще додати і свіжу зелень на свій смак, я так і роблю, просто в оригінальному рецепті, який я вам запропонував, зелень не присутня.