Лимонні пироги завжди славляться надзвичайним смаком і ароматом, м’якістю і ніжністю, а також, простотою приготування.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
білок – 4 шт;
сіль – дрібка;
цукор – 250 г;
олія соняшникова – 190 г;
жовток – 4 шт;
молоко – 170 г;
сік лимонний – 4 ст.л;
борошно – 210 г;
крохмаль кукурудзяний – 85 г;
розпушувач – 1 ч.л;;
молоко згущене – 1 банка;
сік лимона – 80 мл;
цедра лимону.
Процес приготування лимонного пирога
Всі продукти повинні бути кімнатної температури.
Збиваємо білки з сіллю до стійкої і густої маси.
З’єднуємо олію, жовтки і цукор, молоко і збиваємо.
Борошно просіваємо і всипаємо разом з кукурудзяним крохмалем і розпушувачем в жовткову масу, збиваємо до однорідності.
Частинами додаємо білкову масу і акуратно перемішуємо тісто лопаткою.
Духовку розігріваємо до 180 градусів.
Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
Випікаємо 40 – 45 хвилин, перевіряйте готовність шпажкою.
Збиваємо згущене молоко з лимонним соком і відправляємо в холодильник на 1 годину.
Змащуємо кремом остиглий пиріг і посипаємо цедрою лимона.