Цю давню українську намазку можна приготувати за лічені хвилини. У цієї страви є багато назв: намазка, закусочна маса, паштет із свіжого сала. Зараз, коли наступили холоди, цей рецепт дуже доречний.
Така намазка буде доречною у будь-якій компанії, як на святковому так і на домашньому столі. Незамінне доповнення до гарячих страв. Також добре смакує з свіжим запашним хлібом. Смачний перекус в дорозі – ситно, смачно і завжди доречно.
Мені подобається класичний варіант – на часниковій грінці ароматна намазка і свіжий помідор. Перекручую з часником і сіллю – в такому вигляді воно довго зберігається і його легко можна буде намазати на хліб. Класичний рецепт виглядає так.
Інгредієнти:
Сало свіже – 500 г (можна солоне, але тоді вже солі не потрібно).
Часник – 1-2 гол.
Сіль.
Чорний мелений перець.
Додатково: улюблені приправи, паприка, зелень.