Простий і доступний рецепт чудового тортика «Снікерс». Тортик виходить не надто солодким і таким неймовірно смачним, що діти його миттю з’їдають. До того ж, він дуже апетитний і красивий на вигляд, такий торт не соромно подати навіть найвибагливішим гостям.
Отже, чорні коржі, це таке какао. Вершкова карамель зі смаженим арахісом (рецепт запозичила у Лілія Цвіт), а також смачний карамельний крем, одним словом – смакота!
Необхідні інгредієнти для бісквіту:
Білки – 5 шт.
Жовтки – 5 шт.
Цукор – 180 г.
Молоко – 100 мл.
Олія – 70 мл.
Какао – 30 г.
Розпушувач – 10 г.
Борошно – 180 г.
Карамель:
Цукор – 240 г.
Вершки (33-36%) – 140 г.
Масло – 60 г.
Сіль (за бажанням) – 0,5 ч. л.
Арахіс (смажений) – 200 г.
Інгредієнти для крему:
Молоко – 200 мл.
Вершковий пудинг – 40 г.
Масло – 250 г.
Згущене молоко (варене) – 250 г.
Просочення:
Міцно заварена кава.
Покроковий рецепт приготування:
Бісквіт: білки збити з цукром, добавити жовтки, молоко і олію, збити. В кінці добавити просіяні сухі інгредієнти, вимішати лопаткою. Тісто перелити у тортівницю (діаметром 20 см), випікати при температурі 180 градусів 40-45 хвилин. Охолодити і розрізати корж на 4 частини.
Карамель: у ковшик з товстим дном всипати цукор, на середньому вогні проварити, щоб цукор розчинився (має бути коричневого кольору), помішувати лише дерев’яною лопаткою.
Як цукор повністю розчиниться, ковш зняти з вогню, добавити масло, помішуючи розчинити. Потім вершки, розмішати і поставити на вогонь, проварити 1-2 хв. Охолодити до кімнатної температури, добавити арахіс, вимішати.
Крем: холодне молоко з‘єднати з пудингом, розмішати і поставити на вогонь, заварити до загустіння. Добавити згущене молоко, розмішати, охолодити. М‘яке масло збити до пишності, добавити по ложці заварну основу.
Збірка: корж, просочення, крем, корж, просочення, крем, бортик з крему, ½ карамелі, корж, просочення, крем, бортик, карамель, корж, просочення. Вирівняти кремом.
Поставити у холодильник на 6-8 годин. Фінішне вирівнювання можна зробити ганашем на чорному шоколаді.