Пропонуємо кілька варіантів приготування дуже смачного та ніжного варення з абрикосів. Це варення буде радувати вас впродовж холодних, зимових вечорів.
Для приготування абрикосового варення з желатином, вам знадобиться:
- Абрикоси — 1 кг.;
- Цукор – 100 грамів;
- Харчовий желатин – 15 грамів;
- Кислота лимонна – ¼ чайної ложки;
- Вода.
Спосіб приготування:
- Чисті абрикоси поділіть на половинки. Видаліть кісточки.
- Покладіть половинки у каструлю та пересипте цукром та желатином.
- Накрийте каструлю кришкою та залишіть настоюватися протягом 24 годин.
- Після поставте каструлю на маленький вогонь, додайте трохи води, якщо соку не достатньо, та лимонну кислоту.
- Після закипання, варіть протягом 8 хвилин. Не забувайте перемішувати та знімати пінку.
- Гаряче варення розлийте у банки та закатайте кришками.
- Переверніть банки, накрийте ковдрою та залишіть охолоджуватися.
Смачного!