У цьому рецепті ви дізнаєтеся як приготувати варення з абрикосів.
Складові:
- 1 кг абрикосів, краще трохи перезрілих, тому що у них солодкий, медовий смак.
- 150 г волоських горіхів.
- 1.5 стаканчика чистої води
- 1 кг цукру
Приготування:
1. Абрикоси потрібно добре промити водою. Кожен фрукт розрізати на дві половинки і витягнути кісточки.
2. В каструльку налити воду і насипати цукор. Поставити посуд на плитку і, на повільному вогні поварити, поки цукор не розчиниться повністю. Таким чином, щоб вийшов сироп для варення.
3. Коли сироп почне кипіти, висипаємо половинки абрикосів і волоські горіхи. Ще хвилин 5 поварити і зняти з плити. Для того щоб горіхи і абрикоси краще просочилися сиропом, я рекомендую залишити посуд з вмістом на ніч. І нарешті, вранці потрібно поставити варення на повільний вогонь і поварити 20 хвилин. Після того, коли варення вже буде готово, залити його в стерилізовані банки, міцно закрутити кришкою і укутати в ковдру.
Рекомендую спробувати!