Тісто для пиріжків виходить ідеальним і на наступний день, воно також буде м’яким і ніжним. Для начинки ви можете вибирати будь-які продукти.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір – 500 мл;
- сіль – щіпка;
- цукор – половина ч.л;
- борошно;
- розпушувач – 1 ч.л;
- олія рослинна – 3 ст.л;
- сир твердий;
- ковбаса;
- кетчуп і рослинна олія.
Кефір змішуємо сіллю і цукром, олією і розпушувачем. Борошно просіваємо і всипаємо в тісто рівно стільки, скільки воно візьме, щоб не бути липким. Маса повинна бути м’якою і еластичною. Залишаємо на 20 хвилин.
Сир тремо на грубій тертці, ковбасу ріжемо кубиками.
Ділимо тісто на шматочки, розкатуємо коржики і змащуємо їх кетчупом за допомогою пензлика. Викладаємо ковбасу, зверху сир тертий, защипуємо пиріжки.
Олію розігріваємо на сковороді і обсмажуємо пиріжки з двох сторін до золотистого кольору. Викладаємо на паперові рушники, щоб вони ввібрали надлишки олії і складаємо пиріжки на тарілку.
Для начинки також підходять сосиски, ковбаса копчена або мисливські ковбаски, порізані на шматочки, можна зробити з м’ясним або рибним фаршем, грибами. Це відмінне тісто, гармонує з будь-якою начинкою.