Пухкі і соковиті, без надміру олії. Неперевершене тісто для найсмачніших в світі біляшів.
Інгредієнти:
- Масло вершкове 30 г (можна замінити маргарином);
- Півтора стакани молока;
- Живі дріжджі 20 г або сухі 5 г;
- Одна ст. л. цукру;
- Півтора ст. л. солі;
- Борошно 700-800 г;
- Олія соняшникова рафінована 30 мл.
Готуємо:
В тепле молоко сиплемо дріжджі, цукор і трохи борошна. Накриваємо ємність рушником і ставимо в тепле місце.
В окрему ємність всипаємо муку і сіль, гарненько перемішуємо.
До муки додаємо розтоплене вершкове масло (або маргарин), і олію.
Тепер в борошняно – масляну суміш вливаємо опару. Вимішуємо м’яке тісто, яке злегка липне до рук.
Вимащуємо досить глибоку ємність олією, і перекладаємо в неї наше тісто. Накриваємо рушничком і даємо розстоятись годину.
Формуємо біляші з тіста і улюбленої начинки.
Обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці у великій кількості олії.
Смачного!