Завитки подобаються і дорослим, і дітям. А якщо покласти туди побільше сиру, захоплення всіх рідних забезпечено!
І ось тиждень тому я дізналася про дуже цікавий рецепт завитків, яким зі мною поділилася моя колега по роботі.
За цим рецептом готувати випічку не так вже і складно, а от їсти — це справжнє задоволення.
Сирні завитки
Спробуйте приготувати смачні завитки з сирною начинкою в сметанному соусі. Просто тануть у роті!
Інгредієнти для тіста:
350 г борошна
3 г сухих дріжджів
100 г молока
50 г цукру
50 г маргарину (або вершкового масла)
70 г сметани
дрібка солі
Інгредієнти для начинки:
0,5 кг сиру
100 г цукру
1 яйце
Інгредієнти для соусу:
200 г сметани
1 ст. л. цукру
Приготування:
1. Розчини дріжджі в теплому молоці з половиною чайної ложки цукру. Додай 3 ч.л. борошна та ретельно перемішай. Така суміш має постояти 30 хвилин в теплому місці.
2. Просіяне борошно змішай з сіллю і цукром та додай маргарин кімнатної температури і сметану. Всі інгредієнти необхідно перетерти, щоб утворилася велика крихта. Долий до неї зверху дріжджову закваску. Починай місити тісто.
3. Це тісто має постояти ще 15 хвилин.
4. Після цього часу знову замісіть тісто, щоб воно було гладким та середньої консистенції. Це тісто потрібно поставити в тепле місце, щоб воно підросло.
5. Начинка: мелений сир змішай з цукром і яйцем, щоб утворилася однорідна маса. Закрий суміш харчовою плівкою і залиш на столі при кімнатній температурі, поки займаєшся тістом.
6. З тіста розкатай прямокутник, товщина якого становить 1 см. Гарно наклади сирну масу, а потім начинку, загорни тісто в нещільний рулет.
Наріж його на шматочки бажаної товщини.
7. Застели деко пергаментним папером та виклади сирні завитки. Накрий їх полотном і залиш на 40 хвилин для того, щоб трохи підросли.
Поверхню завитків потрібно змастити збитим яйцем.
8. Розігрійте духовку до 200 градусів та випікайте до появи рум’яної скоринки при температурі 180 градусів.
9. Сметану ретельно змішай з цукром та змасти цим соусом завитки після випікання.
10. Завитки готові. Смачного!
Смачного!
Вам сподобався рецепт?