Щоб смачно готувати, зовсім не обов’язково закінчувати кулінарні курси, стажуватися в ресторані або мати якісь особливі таланти. Досить просто знати кілька кулінарних Лайфхаків, які допоможуть зробити популярні страви ідеальними. Адже, як відомо, все найважливіше – в дрібницях. Зокрема, саме вони перетворюють звичайну їжу в кулінарний шедевр. Ця стаття розповість вам про декілька корисних, але маловідомих, прийомів, які допоможуть вам готувати ще смачніше. Читайте, запам’ятовуйте, застосовуйте! А якщо знаєте ще про якісь кулінарні Лайфхаки, не забудьте поділитися ними в коментарях. Будемо обмінюватися досвідом один з одним.
Класти помідори разом з іншими овочами
Справа в тому, що томати містять кислоту, яка «гальмує» приготування інших овочів. Тому в першу чергу відправляйте в сотейник цибулю, моркву, болгарський перець, а помідори додавайте в кінці гасіння.
промивати макарони
На поверхні відварених макаронних виробів залишається крохмаль, який сприяє всмоктуванню томатного соусу, а це важлива деталь в приготуванні пасти. І пам’ятайте: якісні макарони з твердих сортів пшениці не злипаються і не розварюються, тому перед покупкою звертайте увагу на склад.
Солити бульйон на початку приготування
Уявіть, що ви посолити бульйон на початку варіння. Потім він довго вариться і поступово википає: рідини стає менше, а кількість солі не зменшується, отже, суп вийде пересоленим.
Робити картопляне пюре блендером
Насадка блендера перетворить відварну картоплю в тягучий клейстер! Розумніше використовувати в приготуванні пюре толківницю, вилку або навіть вінчик.
Класти в піцу багато начинки
Велика кількість начинки заважає тісту як слід пропектися. Та й їсти таку піцу незручно: інгредієнти раз у раз випадають.
Шинкувати цибулю заздалегідь
Дрібно нарізана цибуля вже через 7-10 хвилин починає гірчити, тому шинкувати її слід перед самою відправкою в страву.
Гасити соду оцтом
При гасінні соди оцтом, випаровується велика частина вуглекислого газу, необхідного для надання тісту пишності. Радимо спробувати інший спосіб використання соди в випічці: налийте в дві склянки по 3-4 ст. л. води, в одному розведіть соду, а в другому лимонний сік або лимонну кислоту. Потім додайте вміст склянок в тісто.