Сьогодні ми хочемо поділитися з вами відкриттям, які зробили вчені онкологічного центру Мічиганського університету.
Саме їм вдалося вияснити, який саме продукт може врятувати багатьох жінок від такого онкологічного захворювання, як рак грудей. А цей овоч — броколі! Саме з цієї капусти вчені добули сульфорафан — речовина, яка припиняє ділення ракових клітин й повністю їх знищує. Звучить неймовірно!
Броколі в боротьбі з раком
Сучасна медицина працює над тим, щоб винайти метод лікування, який зміг би знищувати стовбурові клітини, адже вони з’являються знову навіть після хімієтерапії. Тому останні дослідження підтвердили, що якщо у вас є спадкова схильність до онкології, то броколі в раціоні є обов’язковими!
Ця диво-капуста не тільки руйнує ДНК ракових клітин і гальмує їх ріст, але і виводить з організму зайвий естроген і до 10% холестерину.
Броколі від шлаків, хвороб серця і целюліту
Броколі належать до овочів, багатих поживними речовинами. До корисних властивостей броколі відносять позитивний вплив на травлення, серцево-судинну, імунну системи, а також протизапальний і антиканцерогенний ефекти. Більш того, броколі містить невелику кількість натрію і калорій і зовсім не містить жиру. Завдяки високому вмісту калію овоч запобігає застою води в тканинах і, як наслідок, появі целюліту.
Також ця капуста містить велику кількість антиоксидантів, які захищають шкіру від зморшків.
Калорійність броколі складає всього 34 ккал на 100 г. Використовують овочі для приготування рагу, гарнірів та супів. Найкраще броколі готувати разом з грибами, рибою та картоплею. Їх можна варити, тушкувати та запікати.
Найлегший спосіб приготування: відварити 5-7 хвилин в підсоленій воді. Також можна тушкувати: ретельно промити капусту та розібрати на суцвіття, обсмажити на рослинній олії. Броколі слід тушкувати не більше 20 хвилин, додавши сіль і спеції.
Правда, найкориснішою капуста є в сирому вигляді.