Жоден святковий стіл не обходиться без святкового торта. Сьогодні хочемо познайомити вас з тортом «Пломбір». Це торт зі смаком морозива, один з найсмачніших десертів. Він дуже ніжний, повністю просякнутий кремом, завжди подобається гостям.
Інгредієнти для тіста:
- Борошно — 2 скл.
- Вершкове масло — 200 г
- Цукор — 1 скл. (200 мл)
- Яйця — 1 шт.
- Сметана — 100 г
- Сода харчова (погасити оцтом) — 0,5 ч. л.
Крем:
- Молоко — 400 мл
- Цукор — 1 скл. (200 мл)
- Вершкове масло — 200 г
- Крохмаль — 3 ст. ложки (без гірки)
Для прикраси:
- Мигдальні пелюстки — 4 ст. л.
- Кондитерські перлини — 1 упак.
Кроки приготування:
- Готуємо тісто: збиваємо вершкове масло і цукор, потім додаємо яйце і сметану. Додаємо соду гашену оцтом і поступово вводимо борошно. Замішуємо тісто.
- Відправляємо форму з тістом в духовку на 180 градусів приблизно на 35 хвилин. Форму потрібно брати діаметром від 26 см І перш ніж викладати тісто, змастити форму маслом. Випікаємо до легкої золотавості.
- Готуємо крем: крохмаль розводимо в невеликій кількості молока. Молоко змішуємо з цукром і доводимо до кипіння. Після закипання тонкою цівкою вливаємо крохмаль і, безперервно помішуючи варимо, поки крем не загусне. Даємо крему охолонути.
- Корж розрізаємо на шматочки приблизно 2х2 см. Крихти залишаємо для обсипання.
- У розм’якшене вершкове масло поступово вводимо заварене молоко. За бажанням можна додати ванілін або цедру лимона.
- Шматочки коржа перемішуємо з кремом. Трохи крему залишаємо на обмазку боків торта.
- Збираємо торт: Встановлюємо форму на блюдо (у нас форма 20 см), на дно форми перекладаємо частину крихт від коржа і викладаємо шматочки коржа з кремом поступово утрамбовуючи. Верх торта змащуємо кремом, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на ніч.
- Виймаємо торт з форми. Змащуємо боки торта кремом, посипаємо крихтами від коржа і прикрашаємо верх за бажанням.
Торт готовий! Смачних вам свят!