В осінні місяці я часто купую баклажани і готую з цих овочів ситну і ароматну страву. Її рецепт досить простий і не вимагає особливих зусиль. Я обсмажую шматочки баклажанів і запікаю їх в духовці з фаршем і рисом.
Для приготування запіканки я використовую:
- Приблизно 300 г рисової крупи.
- Близько 600 мл відвару з овочів.
- Дві-три маленькі ложки меленої куркуми.
- Баклажан.
- Півкіло змішаного фаршу.
- Три зубчики часнику.
- Цибулину.
- Маленьку ложку приправи каррі.
- Томати черрі в кількості 6 штук.
- Сіль.
- Рафінована олія.
- Чорний мелений перець.
Покроковий рецепт
Спочатку я промиваю крупу. З’єдную її з киплячою водою.
Посипаю сіллю і тушу близько восьми хвилин. Відкидаю крупу на друшляк. Обполіскую прохолодною водою. Цибулю і часник очищаю і подрібнюю. Помідори обполіскую і ділю на половинки.
Баклажани очищаю від шкірки. Нарізаю скибочками. Товщина кожного шматочка повинна становити 3-4 мм. Кладу овочі в миску, посипаю сіллю. Залишаю на кілька хвилин. Потім обсушую баклажани і обсмажую їх з двох сторін на сковорідці з олією до рум’яної скоринки. Забираю овочі з вогню, остуджують.
Цибулю і часник готую на сковороді з олією до м’якості. З’єдную з фаршем. Тушу продукти шість-вісім хвилин, періодично помішуючи. Посипаю перцем, сіллю, каррі і куркумою. Обсмажую продукти одну-дві хвилини. Додаю в масу шматочки помідорів. Перемішую компоненти. Забираю сковорідку з вогню.
Посудину для випічки покриваю олією. Викладаю на дно форми половину порції рису. Рівномірно покриваю його м’ясною масою.
Потім розміщую шматочки баклажанів. Покриваю поверхню страви залишилася крупою. Вливаю в масу бульйон. Накриваю посудину кришкою. Готую страву в духовці, розігрітій до 170 градусів. Коли запіканка покриється рум’яною скоринкою, я дістаю її з духовки. Розрізаю на порційні шматочки і подаю до столу в теплому вигляді.