Ніжний пиріг з насиченим маковим смаком. Крем доповнює смак і надає ніжний аромат.
Інгредієнти для макових коржів:
6 ст. ложок цукру.
6 білків.
10 ст. ложок маку.
4 ст. ложок муки.
Інгредієнти для коржа безе:
3 ст. ложки цукру.
3 білки.
2 ст. ложки олії.
3 ст. ложки борошна.
Інгредієнти для крему:
6 ст. ложки цукру.
7 жовтків.
1 пакетик ванільного пудингу (40 грамів).
500 мл молока.
250 грамів вершкового масла (80%).
Для декору:
50 грамів білого шоколаду.
Приготування:
Макові коржі. До однорідної маси збийте яєчні білки, додаючи цукор та сіль. Борошно та мак змішайте разом та додайте до білків з цукром. Плавними рухами перемішайте ложкою, щоб не осіло безе. Розділіть отриману масу на дві частини запікайте в духовці приблизно 10 хвилин, на деку 20х30 сантиметрів. Не забудьте постелити пергаментний папір.
Корж безе. Збийте білки та додайте цукор й сіль. Додайте в безе 2 столових ложки олії, перемішайте та додайте борошно і знову акуратно перемішайте все. Запікайте безе ідентично, як і макові коржі, при тій же температурі.
Крем. Візьміть невеличку каструлю, збийте яєчні жовтки з цукром, додаючи пудинг та молоко.
Отриману саму, беззупинно перемішуйте, поки вона не загусне. Виключіть вогонь, накрийте фольгою, нехай крем охолоне.
Збийте масло міксером та додайте в охолоджений пудинг. Крем розділіть на 3 рівних частини.
Збираємо пляцок. Спочатку буде йти маковий корж + 1/3 крему + корж безе + 1/3 крему + маковий корж + 1/3 крему + білий тертий шоколад.
Нехай пляцок постоїть та просочиться в холодильнику протягом 3 годин. Після чого ви можете подавати цей десерт своїй сім’ї та гостям!
Смачного!