Кондитерська класика – торт «Прага». Для любителів шоколадних тортів це справжня знахідка. Вологий бісквіт, насичений шоколадним смаком, ніжний смак крему і обов’язково в ідеалі абрикосовий джем, та улюблена глазур.
Maria Ptashnik, дякую за смачний і перевірений рецепт крему! Тортик виходить просто неперевершений.
Діаметр форми – 20 см.
Інгредієнти для бісквіту:
Борошно – 250 г.
Цукор – 300 г.
Какао – 55 г.
Масло вершкове – 60 г.
Олія – 60 мл.
Сіль.
Яйця – 2 шт.
Сода – 1,5 ч. л.
Молоко (кімнатної температури) – 280 мл.
Оцет –1 ст. л.
Приготування бісквіту:
Борошно, какао, цукор, сіль, сода – все перемішати і просіяти через сито. Додати яйця, масло вершкове, олію, молоко і оцет (все повинно бути кімнатної температури). Все перемішати і збити міксером.
Форму застелити пергаментом (діаметр 20 см), вилити тісто, рівномірно розподілити по всій формі, випікати при температурі 175° 45-50 хвилин до сухого сірника.
Обов’язково залишити остигати на декілька годин, я залишаю на ніч, замотавши у харчову плівку. На наступний день, бісквіт розрізати на 3 рівні частини.
Інгредієнти для крему:
Молоко – 250 мл.
Жовтки – 2 шт.
Крохмаль – 30 г.
Какао – 20 г.
Цукор – 100 г.
Масло вершкове (кімнатної температури) – 200-250 г.
Приготування крему:
Молоко, жовтки, крохмаль, цукор все ретельно перемішати і поставити на вогонь, варити до загустіння, постійно помішуючи. Зняти з вогню,накрити харчовою плівкою, і залишити остигати.
Збити міксером м’яке масло до побіління, додати какао, додати заварний крем у декілька етапів.
Просочення бісквіту:
Вода – 100 мл.
Цукор – 100 г.
Коньяк – 60 г.
Джем абрикосовий (у мене був сливовий).
Збираємо торт:
Бісквіт – просочення – крем. Бісквіт – просочення – крем. Бісквіт – просочення – абрикосовий джем. Залишити на 10-15 хвилин.
Тим часом приготуєте швидко глазур.
Інгредієнти для глазурі:
Какао – 2 ст. л.
Сметана (сепараторна) – 4-5 ст. л.
Цукор – 1-2 ст. л.
Масло – 50 г.
Шоколад (чорний) – ½ плитки.
Все ретельно перемішати і поставити на вогонь, довести до кипіння, але не кип’ятити! Додати шоколад, все ретельно перемішати. Полити торт глазур’ю.