Більше 5 хвилин не протрималася на столі.
Як засолити скумбрію
Інгредієнти
- Скумбрія 1 шт.
- Вода 1 л
- Сіль 5 ст. л.
- Чорний перець (горошком) 6-8 шт.
- Перець духмяний 5 шт.
- Лавровий лист 3-4 шт.
- Цибуля 1 шт.
Приготування
Разморозьте скумбрію, очистіть рибу від нутрощів, видаліть голову, філе наріжте невеликими шматочками.
Щоб приготувати маринад, закип’ятіть воду в каструлі, додайте сіль, очищену цибулину, чорний перець (мелений і горошком) і лаврове листя.
Варіть спеції протягом 10 хвилин, потім зніміть каструлю з вогню і дайте воді охолонути.
В охолоджений маринад помістіть шматочки скумбрії, накрийте каструлю кришкою і залиште рибу на 2 години.
Через 2 години дістаньте скумбрію з каструлі з маринадом і можете подавати до столу.
Не залишайте рибу в маринаді довше, ніж на 2 години, вона вийде дуже солоною.
Вітаємо, слабосолена скумбрія готова! Якщо не збираєтеся подавати рибу до столу відразу після приготування, помістіть її в скляну банку і відправте в холодильник.