На даний час нема досліджень, які б довели, що поєднання червоного вина та часнику мають лікувальні властивості.
Більше того, ні часник, ні червоне вино при окремому застосуванні не мають доведеної лікувальної дії при жодних хворобі чи стані.
Надмірне вживання часнику може нашкодити дітям та вагітним. Не варто наносити часник на шкіру, адже це може спричинити утворення опіків та пухирів. Вживання сирого часнику на порожній шлунок може спричинити шлунково-кишкові розлади.
Науковці припускають потенційний лікувальний ефект вина для запобігання серцево-судинних хвороб, діабету, інфекції травного тракту, а також для покращення когнітивних функцій. Стверджувати, що вино може зменшити ризики різних типів раку, не можна, адже для цього недостатньо досліджень.
Проте надмірне вживання цього напою може мати зворотній ефект та стати причиною багатьох захворювань, наприклад, серцево-судинних захворювань, астми, подагри, гіпертонії, проблем з печінкою, шлунково-кишковим трактом та ментальним здоров’ям.
Радимо не займатися самолікуванням і звертатися до лікаря.
Джерело