Буряк готується дуже довго, але час його приготування можна скоротити, якщо скористатися одним Лайфхаком.
Найпростішим і швидким способом термічної обробки буряка є використання сучасного приладу – мікрохвильової печі. У ній коренеплоди готуються за лічені хвилини без зайвої мороки і без будь-яких зусиль.
Для приготування знадобляться сам буряк, щільний харчовий поліетиленовий пакет, ємність для мікрохвильової печі і ніж. Спочатку коренеплід очищається від шкірки і нарізають на шматочки будь-якої форми і будь-яких розмірів. Потім скибочки поміщаються одним шаром в пакет і заливаються 20-30 мілілітрів води.
Целофан нещільно зав’язується і укладається в ємність для мікрохвильовки. Потужність встановіть 900 Ватт, поставте тарілку з буряком в пакеті всередину, зазначте час на п’ять хвилин. Все, буряк повністю готовий: він м’який і дуже смачний.
А якщо вам потрібні цілі коренеплоди (наприклад, для подальшого нарізування соломкою або натирання на тертці), то використовуйте трохи інший спосіб, схожий на перший. Цілий неочищений буряк помістіть в пакет, щільно його зав’яжіть і зубочисткою зробіть кілька отворів.
Покладіть пакет з буряком в призначену для мікрохвильової печі ємність, поставте тарілку всередину приладу і починайте приготування. Оптимальна потужність – від 700 до 900 Ватт. Час приготування залежить від розмірів буряків. Наприклад, коренеплід масою 500 грамів буде готуватися п’ять хвилин, а 700 грамів краще тримати в мікрохвильовці не менш 7 хвилин. Середня тривалість – 1 хвилина на 100 г.
Обов’язково випробуйте цей найпростіший спосіб і поділіться радою з іншими!