Чистка духовки – справа складна і клопітно, яке багато господинь буквально ненавидять.
Бризки соусів і жиру часто пригоряють, потім їх важко видалити і все одно повністю очистити поверхню вдається рідко. Ми пропонуємо класний спосіб очищення без використання хімікатів.
Інгредієнти для приготування засоби:
Оцет – 100 мілілітрів
Харчова сода – 5 столових ложок
вода
миска
пульверизатор
рукавички
Найкраще чистку проводити ввечері, щоб потім не знадобилося включати духовку.
Процес очищення:
Витягнути листи.
Змішати в мисці соду і воду до отримання в’язкої кашки.
За допомогою м’якої тканини пасту нанести на всі поверхні, сода відразу покорічневеет.
Залишити духовку закритою на 12-14 годин.
Вранці мокрою ганчіркою зняти максимум соди і бруду. Краще працювати в рукавичках.
Якщо залишилися розводи, налийте оцет в пульверизатор і розпиліть по поверхнях. Не вдихайте пари!
З’являться шипіння і піна – так оцет взаємодіє з содою, розкладає.
Прибрати пасту і бруд, начисто протерти все.
Включити на 10 хвилин на мінімальне прогрівання з відкритою дверкою, щоб просушити духовку.
Усе! Духовка буде буквально сяяти! Зберігайте і обов’язково розповідайте друзям!