Мама завжди готувала цей торт на різні свята, тому для мене — це справжній смак дитинства.
Інгредієнти для тіста:
Кисле молоко, або сметана — 1 склянка;
Сода погашена оцтом — 1 ч. л.;
Амоніак — 1 ч. л.;
Розтоплений маргарин — 2 ст. л.;
Цукор — 1 склянка;
Борошно — по ситуації, тісто має вийти таким як на вареники, але трішки липким.
Інгредієнти для крему:
Сметана — 500 мл;
Цукрова пудра — 1 склянка;
Ваніль за смаком;
Вишні.
Приготування:
Перш за все, у сметані необхідно розвести амоній.
Додаємо всі інші інгредієнти та вводимо борошно.
Тісто має вийти як на вареники, але бути трохи липким.
Ділимо тісто на 4-6 частин, формуємо коржі та випікаємо окремо кожен корж у розігрітій до 180 градусів духовці до готовності.
Сметану збиваємо з цукровою пудрою та додаємо ваніль.
Змащуємо корж кремом, викладаємо вишні та покриваємо іншим коржем. Повторюємо процес до самого кінця.
Готовий торт відправляємо у холодильник на ніч.