Цікавий рецепт закрутки на зиму – квасоля з м’ясом. Смакує як окрема страва, а також до картоплі і до інших овочів. Завжди виручає в холодні зимові вечори.
Тушонка з квасолею. Дуже смачна, ароматна, ситна і апетитна.
Необхідні інгредієнти:
М’ясо – 4 кг.
Квасоля – 1,5 кг (може бути будь-яка).
Сіль, перець, лавровий лист, вода.
Покроковий рецепт приготування:
Квасолю замочити на ніч. На другий день її необхідно добре промити. М’ясо нарізати на невеликі шматочки.
У чисту літрову банку сиплю 1 столову ложку солі, перцю 5-6 горошинок, 1 лавровий лист. Спочатку ставимо м’ясо, потім квасолю і на верх знову м’ясо. Я ще люблю між квасолею дати шар смаженої цибулі з морквою. На верх м’яса доливаю воду, щоб банка була повна.
У холодну духовку на решітку ставлю банки. Тушкувати 5 годин, спочатку при 180° поки закипить а потім зменшую на 110-100° щоб ледь кипіло.
З цієї порції виходить 10 літрових банок.