Рецепт незвичайних пиріжків-трубочок з соковитою капустяної начинкою.
Тісто будемо готувати без дріжджів, тому пиріжки з капустою готуються дуже швидко.
Вони настільки смачні, що мені довелося готувати другий раз за день. Першу партію з’їли відразу, до останньої крихти.
Інгредієнти для тіста:
борошно пшеничне – 500 г
кефір – 250 г
масло вершкове – 50 г
яйце – 1 шт.
сода – 1,5 ч. ложки
сіль – 1 ч. ложка
Для начинки:
капуста – 350 г
цибуля ріпчаста – 150 г
морква – 220 г
сіль – 1/2 ч. ложки
перець чорний – 1 ч. ложка
перець червоний – 1/2 ч. ложки
Для іншого:
кунжутне насіння
Яйце для змащення
Олія для обсмажування
Приготування:
Спочатку приготуємо тісто. У велику ємність наливаємо кефір і додаємо розтоплене вершкове масло. Збиваємо яйце, насипаємо сіль і перемішуємо до однорідного стану. Соду змішуємо з просіяним борошном і частинами додаємо в основну масу. Замішуємо тісто, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 15-20 хвилин. Поки тісто “відпочиває” приготуємо начинку. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на тертці, капусту шуткуємо дрібною соломкою.
Розігріваємо на плиті сковорідку з олією. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, додаємо моркву і, перемішуючи, обсмажуємо ще пару хвилин. Потім, додаємо капусту і перемішуючи, обсмажуємо до м’якості. Під кінець, додаємо сіль, чорний і червоний перець. Все ретельно перемішуємо, закриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на середньому вогні, 3-4 хвилини. Начинка для пиріжків готова.
“Що Підійшло” тісто поділяємо на рівні шматочки (у мене вийшли 22 шматка). Кожен шматочок тіста розгортаємо в дуже тонкі, невеликі коржик. На один край кладемо начинку і підгинаючи краї, звертаємо в трубочку. Заготовки пиріжків викладаємо на деко, застелене пергаментним папером. Змащуємо пиріжки яйцем і посипаємо кунжутним насінням. Духовку розігріваємо до 200 ° C і випікаємо пиріжки 15-18 хвилин, до рум’яної скоринки.
З даної кількості продуктів у мене вийшли 22 пиріжка з капустою.
Пиріжки готові.
Смачного!