НАЙБІЛЬШИЙ СМАЧНИЙ ПИРІГ З груші
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТЕСТУ
150 г борошна
70 г вершкового масла
20 г цукрової пудри
1 яйце
дрібка солі
ІНГРЕДІЄНТИ Для начинки
6 груш
150 г цукру
75 г вершкового масла
Приготування
Для приготування пісочного тіста сумішей в чаші блендера (з ножами) борошно, сіль, цукрову пудру і холодне вершкове масло. Перетри всі інгредієнти в однорідну крихту. Додай яйце і знову все перемішати.
як приготувати пиріг
Готове тісто збери в грудку, загорни в харчову плівку і відправ в холодильник на півгодини.
тісто на пиріг
Груші вимий і очисти від шкірки і серцевини.
смачні груші
Для приготування карамелі на холодну суху сковороду висип цукор тонким шаром і включи великий вогонь. Почекай, поки цукор розплавиться. Періодично підсипати цукор в місця, де він вже розплавився. Весь цукор повинен розчинитися в карамель і при цьому не підгоріти.
Підгоріла карамель гірчить, а значить вона не придатна для пирога. Також зверни увагу, що карамель перемішувати не потрібно, інакше вона буде кристалізуватися. Можна просто перевертати сковороду з боку в бік, допомагаючи цукру швидше розчинитися.
Коли весь цукор розтопиться, зменш вогонь до середнього і додай шматочки вершкового масла. Гарненько перемішати масло з карамеллю силіконової лопаткою, а потім викладай груші. Залиш груші в карамелі на 10 хвилин, щоб вони добре Карамелізовані.
Перекладай груші на дно форми для випікання (у мене вона розміром 22 сантиметри), полів зверху залишками карамелі.
Тісто розкачай в тонкий пласт товщиною приблизно 3-4 міліметри. Акуратно за допомогою качалки перенеси тісто на груші, зайві краю підкрутися всередину форми. Випікати пиріг в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини.
Остуди пиріг, злий зайву рідину і за допомогою тарілки переверни пиріг. Прикрашай його на смак.
Смачного!