Це те, що Ви шукали! Готуйте подвійну порцію. Баклажани по-корейськи на зиму.
Інгредієнти на 4 банки по 500 мл:
Баклажани – 1 кг.; Солодкий болгарський перець – 100 гр.; Морква – 350 гр.; Часник – 70 гр (2 головки).; Ріпчасту цибулю – 100 гр.; Гострий перець – 1 шт (приблизно 70 гр.); Оцет 9% – 75 мл.; . Цукор – 50 гр.; Рослинна олія – 100-150 мл.; Приправа для корейської моркви – 20 гр.; Пучок будь-якої зелені.; Сіль – за смаком.;
Спосіб приготування:
1. Баклажани нарізати кружальцями завтовшки приблизно 1 см. Перекласти всi нарізані баклажани в глибоку ємність, посолити, перемішати і залишити на 30 хвилин. Потім з баклажан злити рідину.
2. Моркву натерти на тертці для моркви по-корейськи. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями. Солодкий болгарський перець нарізати соломкою. Гострий перець нарізати півкільцями. Часник подрібнити. Дрібно нарубати пучок свіжої зелені.
3. Баклажани рясно полити олією, ретельно перемішати і обсмажити на сухій сковороді з двох сторін.
4. Всі нарізані овочі з’єднати в глибокій ємності, додати цукор (50 гр.), Приправу для моркви по-корейськи (20 гр.) І оцет (75 мл.). Акуратно все перемішати. Залишити маринуватися на 8 годин. Кожні 2 години необхідно перемішувати.
5. Через 8 годин мариновані овочі щільно вкласти в баночки.
6. На дно глибокої каструлю покласти рушник, на неї поставити баночки. Налити в каструлю воду по плечико баночок. Банки накрити кришками. Поставити на вогонь і з моменту закипання стерилізувати 20 хвилин. Потім дістати банки і закрутити кришками.
Смачного!