Зберігайте простий рецепт шоколадного торта без випічки, готуйте і насолоджуйтесь неймовірним смаком.
Інгредієнти:
печиво — 800 г;
горіхи — 100 г;
цукор — 200 г;
какао — 60 г;
вода — 240 мл;
масло вершкове — 150 г;
ванільний цукор — 2 ч. ложки;
вершки жирні — 120 г;
шоколад -120 г.
Як приготувати шоколадний торт без випічки:
Печиво ламаємо на шматочки.
Волоські горіхи обсмажуємо на сухій сковороді, трохи подрібнюємо і змішуємо зі шматочками печива.
У каструлі змішуємо какао і цукор, ванілін. За смаком додайте цедру лимона або апельсина.
Вливаємо воду і вінчиком добре перемішуємо масу до однорідності.
Додаємо якісне вершкове масло.
Ставимо каструлю на середній вогонь і варимо до закипання.
Заливаємо в кілька прийомів шоколадним соусом печиво з горіхами і добре перемішуємо.
Маса повинна бути досить щільною.
На блюдо ставимо кільце або роз’ємну форму і утрамбовуємо масу. Накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 7 хвилин.
Трохи вершків нагріваємо і змішуємо зі шматками шоколаду, перемішуємо до густої однорідності.
Поливаємо торт і повертаємо в холодильник на 4 години. Прикрашаємо горіхами, ягодами і всім, що вам до смаку.