Цей рецепт у мене вже 20 років і я дуже ним задоволена. Рогалики із сливами – це щось неймовірно смачне. Завжди вдаються і виходять дуже м’якенькі! Начинку можна робити будь-яку, але саме із сливами для мене найсмачніше.
Тісто дуже сподобалося – і не пісочне і не листкове, щось середнє, ну дуже смачне! А ще, рогалики довго не черствіють.
Необхідні інгредієнти:
Молоко – 0,5 л.
Дріжджі – 100 г.
Маргарин – 250 г.
Цукор – 6 ст. л.
Олія – 2 ст л.
Сіль – дрібка.
Мука – скільки забере (приблизно 800 г).
Сливи.
Покроковий рецепт приготування:
Дріжджі розпустити в теплому молоці, додати цукор і дві ложки муки, залишити в теплому місці. Муку перетерти з маргарином, вилити опару, додати сіль, олію і замісити м’яке тісто, поділити на кульки 10 см в діаметрі.
Поставити на 1 годину в холодильник. Коли підійде, виробляємо рогалики. Вибирати по одній кульці і розкачувати.
Печемо при 180° 20-30 хвилин до рум’яної скоринки.