Один з найпростіших і швидких рецептів смачного і ніжного печива на кефірі.
Мінімум інгредієнтів, максимум задоволення від випічки.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір – 100 мл;
- яйце – 1 шт;
- олія соняшникова – 60 мл;
- цукор – 1 ст.л;
- борошно – 250 г;
- розпушувач – 1 ч.л.
Печиво на кефірі: процес приготування
Збиваємо яйце віночком і всипаємо цукор, збиваємо до розчинення цукру.
Вливаємо кефір кімнатної температури і соняшникову олію, перемішуємо до однорідності.
Борошно просіваємо і всипаємо частина з розпушувачем в масу, вимішуємо.
Всипаємо решту борошна і вимішуємо м’яке і еластичне тісто.
Стіл посипаємо борошном і розкачуємо тісто в пласт товщиною близько 1 см. Розкачуємо трохи качалкою, щоб цукор виявився в тісті.
Посипаємо тісто цукром і розрізаємо пласт на невеликі квадратики.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво.
Випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин, але дивіться по своїй духовці.
Посипати тісто можна не тільки цукром, але і цукром з корицею або цукром з подрібненими грецькими горіхами або арахісом.