Для приготування цих смачних котлет зовсім не потрібно м’ясо. Їх можна зробити дуже швидко та просто з картоплі та кабачків.
Для цього потрібно:
— Відварена картопля – 1⁄2 кг.;
— Вимитий кабачок – 1 шт.;
— Сир твердий – 200 гр.;
— Яйце куряче – 1 шт.;
— Цибуля зелена – за смаком;
— Борошно – 3-4 ст. л.;
— Сіль кухонна, чорний перець – за смаком;
— Олія рафінована для смаження.
Технологія приготування:
Готуємо картопляне пюре та даємо йому охолонути.
Доки пюре остигає, натираємо на грубій терці кабачок, додаємо сіль.
Натираємо сир.
Через п’ять хвилин віджимаємо натертий кабачок.
Змішуємо картоплю, натертий кабачок та сир, додаємо яйце, сіль, перець. Перемішуємо та поступово додаємо декілька ложок борошна.
Робимо з отриманого тіста котлетки, які обвалюємо в панірувальних сухарях та обсмажуємо на розігрітій сковорідці з олією до золотистої скоринки. Смажимо на невеликому вогні.
Подаємо котлети зі сметаною.
Смачного.