Оладки виходять схожими на традиційні пиріжки з цибулею і яйцем, але тільки метушні з ними набагато менше.
Готуються вони максимум 10 хвилин, а виходять надзвичайно смачними і легкими.
Варіант, який підходить ледачим любителям пиріжків.
Потрібні такі продукти для тіста:
- Півлітра кефіру;
- Сіль – пів чайної ложки;
- Борошно – чотири склянки;
- Яйця – дві штуки;
- Олія соняшникова – одна столова ложка;
- Пекарський порошок – 10 г або сода одна чайна ложка;
- Дрібка чорного перчика;
- Ароматні трави (можна і без них).
Потрібні такі продукти для начинки:
- Яйця варені – п’ять штук;
- Цибуля зелена – пучок;
- Олія соняшникова, щоб смажити.
Починаємо готувати оладки
У яйця всипати сіль і збити.
Продовжуючи збивати влити одну столову ложку олії. Влити в суміш кефір і розмішати.
Борошно з’єднати з пекарським порошком (содою), приправами і додати в яєчну суміш. Вимісити тісто, яке вийде досить густим.
Дрібненько посікти цибулю, яйця порізати дуже дрібно і змішати з тістом.
Смажимо оладки з однієї й іншої сторони на вогні середньої інтенсивності до рум’яності.