Кабачки – шалена літня страва, яка точно сподобається всім! Я ось, наприклад, вирішила подати їх на стіл гостям і вони оцінили по достоїнству. Навіть просили добавки! Ця страва може бути як гарніром, так і самостійним салатом. Беріть на замітку.
Складові:
молоді кабачки – 2 шт.
сік з 1/2 лимона
цибулини – 2 шт.
морква – 1 шт.
часник – 4 зубчики
сметана – 3 ложки
сіль, базилік, чорний перець
масло
приготування:
Добре промийте кабачки, просушіть і розріжте на 4 частини.
Порізані часточки розділіть на шматочки невеликого розміру і перекладіть в глибоку миску.
У миску до кабачків додайте лимонний сік і спеції за смаком, перемішайте і залиште на 20 хвилин.
Наріжте цибулю півкільцями, очищену моркву натріть на крупній тертці.
Нарізані овочі відправте на сковороду з маслом обсмажувати на слабкому вогні.
Коли морква стане м’якою, додайте кабачки. Посоліть і перемішайте.
Тушіть овочі на сковороді хвилин 7, поки кабачки не стануть м’якими.
Додайте сметану і продовжуйте тушкувати ще 5 хвилин. Після до овочів додайте часник і базилік.
Увімкніть вогонь, і залиште страву під кришкою настоюватися кілька хвилин.