Салат готується просто і швидко. А взимку, відкривши баночку, ви відчуєте свіжий аромат огірків і зелені. Цього результату ми досягаємо за рахунок відсутності довгої термічної обробки.
Для приготування нам знадобиться:
- 3 кг огірків
- 6 середніх цибулин
- 4 зубчики часнику
- 3 ст. л оцту 9%
- 2,5 ст. л цукру
- 1 ст. л солі
- кілька горошин чорного перцю
- 1 стакан соняшникової олії
- пучок кропу
- половину пучка селери (можна без неї, але мені дуже подобається з селерою)
Як приготувати салат з огірків на зиму:
Огірки миємо й замочуємо в холодній воді на 1 годину.
Кріп і селеру миємо й струшуємо від залишків води. Цибулю очищаємо.
Обрізаємо у огірків хвостики і нарізаємо кружечками.
Цибулю нарізаємо півкільцями. Дрібно нарізаємо ножем кріп і селеру.
Складаємо в посуд огірки, зелень і цибулю. Часник пропускаємо через часникодавилку або прес, додаємо в посуд з огірками.
Солимо, перемішуємо і залишаємо на пів години, щоб огірки дали сік.
Беремо каструлю і викладаємо туди огірки.
Окремо змішуємо оцет, цукор, перець.
Виливаємо до огірків і заливаємо олією. Все добре перемішуємо.
Ставимо каструлю з огірками на середній вогонь. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння.
Як тільки огірки трохи змінять колір, відразу знімаємо каструлю з плити.
Важливо!!! Не переварити огірки!!!
Розкладаємо швидко салат по сухим стерилізованих банках. Заповнюємо до самого верху. Сік повинен повністю покрити огірки.
Закатуємо або закручуємо металевими кришками.
Закатуємо або закручуємо металевими кришками.
Перевертаємо банки догори дном і укутуємо теплою ковдрою до охолодження. Смачного!