Пиріг виходить дуже пишний. Не соромно поставити і на святковий стіл.
Інгредієнти
- Кефір – 200 мл
- Сода – 1/2 ч.л
- Яйце – 2 шт
- Цукор – 200 г
- Ванілін – 1 щіпка
- Рослинна олія – 100 мл
- Борошно – 300 г
- Розпушувач – 1 ч.л
- Сир 9% – 300 г
- Цукор для начинки – 3 ст.л
- Яйця для начинки – 1 шт
- Цедра лимона – 1 ч.л.
Приготування:
Готуємо сирну начинку. Змішуємо сир, вбите яйце, цукор і цедру лимона до однорідності, не залишаючи грудочок сиру.
У кефір кімнатної температури всипаємо соду, перемішуємо і чекаємо поки з’явиться пишна піна. Вбиваємо 2 яйця, додаємо цукор, ванілін і олію. Ретельно перемішайте вінчиком.
Змішуємо борошно з розпушувачем і просіваємо в рідкий склад. Перемішуємо до однорідності. За консистенцією маса схожа на тісто для оладок, тільки більш масляниста і глянсова .
Застеляємо форму пергаментом і виливаємо тісто. Формуємо з сирної маси великі кульки і укладаємо їх в тісто в окремих місцях, щоб частина кульок визирала назовні.
Випікаємо при 180 С протягом 40-45 хвилин до готовності. Визначаємо готовність за допомогою дерев’яної шпажки, до неї не повинно приставати тісто.
Після охолодження пиріг наріжте на порційні шматки.
Смачного!