Аджика з кабачків абсолютно невибаглива в приготуванні. З такою закруткою впорається навіть недосвідчена господиня. Зате смак і аромат, який зберігається в банках від овочів та яблучка — просто неймовірний.
Що знадобиться для приготування:
- кабачки — 2,5 кг;
- перець болгарський — 500 г;
- яблука — 500 г;
- морква — 500 г;
- часник — 100 г;
- пекучий перець 4-5 шт.;
- зелень — 1 пучок;
- томатна паста — 2 ст. л.;
- цукор — 3 ст. л.;
- сіль — 2 ст. л.;
- олія — 250 мл;
- оцет 9% — 100 мл.
Покроковий рецепт:
- Очистіть моркву, яблука, кабачки, перці та часник.
- Подрібніть всі інгредієнти та киньте в м’ясорубку або комбайн. Двічі прокрутіть.
- В каструлю покладіть готову суміш, посоліть, додайте олію та цукор, подрібнену зелень і томатну пасту. Поставте все на вогонь і залиште тушкуватися.
- Коли суміш закипить, зменшіть вогонь і готуйте під кришкою ще 40 хвилин. Не забувайте перемішувати.
- Потім додайте оцет і залишіть на вогні ще на 10 хвилин.
- Простерилізуйте банки та помістіть у них готову аджику. Закрутіть стерильними кришками, переверніть вверх дном і закутайте ковдрою до повного остигання.
- Очистіть моркву, яблука, кабачки, перці та часник.
- Подрібніть всі інгредієнти та киньте в м’ясорубку або комбайн. Двічі прокрутіть.
- В каструлю покладіть готову суміш, посоліть, додайте олію та цукор, подрібнену зелень і томатну пасту. Поставте все на вогонь і залиште тушкуватися.
- Коли суміш закипить, зменшіть вогонь і готуйте під кришкою ще 40 хвилин. Не забувайте перемішувати.
- Потім додайте оцет і залишіть на вогні ще на 10 хвилин.
- Простерилізуйте банки та помістіть у них готову аджику. Закрутіть стерильними кришками, переверніть вверх дном і закутайте ковдрою до повного остигання.
- Коли аджика вистигне, перемістіть банки у темне прохолодне місце. Смачного!