Баклажани з солодким перцем у томаті
Складники:
- Баклажани – 4 кг
- Солодкий перець-1 кг
- Томатний сік – 2 літри (можна свіжі томати на терці)
- Сіль – 1.5 ст. ложки
- Цукор-250 гр
- Оцет-150 мл/9%
- Олія -250-300 мл
- Лавровий лист-10 шт
- Перець горошок – 20 шт
Спосіб приготування:
У великій каструлі кип’ятимо томатний сік, сіль, цукор, олію, оцет, спеції.
Коли заправка добре закипіла, відправляємо туди почищені і порізані великими брусочками баклажани і солодкий перець.
Доводимо до кипіння, зменшуємо трохи вогонь і даємо покипіти 10-15 хвилин.
Розкладаємо по стерильних банках, перевертаємо і добре укутуємо до повного остигання.
Але якщо хочете перестрахуватися!
Робіть другим варіантом:
Далі, як роблю Я, повні банки накрити кришками, але не закручувати і відправити стерилізуватися в розігріту духовку до 180 на 30 хвилин (коли добре підуть до верху бульбашки – це показник того, що можна сміливо діставати з духовки).
Готові баночки добре зберігаються за кімнатної температури. У кого консервація зберігається у підвалі чи прохолодній коморі, тоді стерилізувати не потрібно. Перевернути і добре укутати до повного остигання.
Спробуйте і доводьте на свій смак.
У мене вийшло 10 баночок по 720 мл.