Інгредієнти:
- баклажан – 1,3 кг
- огірки – 1 кг
- помідор – 1,3 кг
- болгарський перець – 700 г
- цибуля – 300 г
- сіль – 1 ст.л.
- цукор – 90 г
- соняшникова олія – 200 мл
- оцет – 70 мл
Рецепт приготування:
- Баклажани наріжте великими кубиками, складіть в миску, посоліть, перемішайте і залиште на 10 хвилин. Сік, що виділився злийте, баклажани промийте, злегка відіжміть.
- Для отримання пюре з помідорів пропустіть їх через м’ясорубку. Перелийте пюре в каструлю, поставте на середній вогонь.
- Невеликими скибочками наріжте промиті огірки і перець. Цибулю наріжте півкільцями.
- Коли закипить томатне пюре, додайте цибулю, перемішайте, а через 5 хвилин додайте інші овочі (огірки, баклажани, болгарський перець). Ретельно перемішайте, доведіть до кипіння, потім тушкуйте під кришкою протягом 20 хвилин при частому помішуванні.
- Після 20 хвилин додайте сіль, цукор, влийте оцет і соняшникову олію. Перемішайте, знову доведіть до кипіння, варіть на середньому вогні ще 5 хвилин.
- Під час варіння салату простерилізуйте банки і кришки.
- Заповніть стерилізовані банки салатом, закатайте, переверніть. Укутайте до повного охолодження