Солоні огірки на зиму готую тільки так, інші способи не визнаю: без оцту, цукру, стерилізації
Цей рецепт солоних огірків я сміливо можу назвати нашим сімейним. Таких огірків заготовляю на зиму по 20-30 банок.
Смачні, хрусткі, до смаку нагадують бочкові огірки. Дуже рекомендую!
Як готувати:
Огірки для цього рецепту беру невеликі. Мию та заливаю холодною водою на 2 години.
На дно чистої банки кладу 0,5 листа хрону, парасольку кропу, 2-3 листочки чорної смородини, 4-5 листків вишні, невелику гілочку меліси, 4 зубчики часнику.
І щільно укладаю перший ряд огірків. Багато хто додає в огірки естрагон або материнку, але мені не подобаються з ними огірки, ви можете додати улюблені ваші трави.
Додаю 5-6 гілочок петрушки. І тепер зверху кладу менші огірочки. І так заповнюю всі банки із огірками.
Ставлю каструлю на вогонь та наливаю воду. Додаю сіль, перемішую. Вода має закипіти.
Заливаю банки киплячим розсолом. Накриваю кришками та залишаю так стояти 15 хвилин.
Через 15 хвилин зливаю розсіл назад у каструлю.
Ставлю на вогонь та знову доводжу до кипіння. Кислотним розсолом заливаю банки до самого верху. У кожну літрову банку додаю по 1 чайної ложки лимонної кислоти, не на літр води, але в літрову банку.
Закручую кришками. Банки потрібно кілька разів повернути або покатати по столу, щоб лимонна кислота розчинилася.
Перевертаю банки на кришки та покриваю ковдрою і залишаю так стояти до повного остигання.
Огірочки виходять дуже смачні, ідеально підходять для приготування олів’є, вінегрету або розсольника, та й зі смаженою картоплею теж дуже смачно.
Зберігаю такі банки в шафі за кімнатної температури.
Якщо ви ще так не робили, дуже рекомендую спробувати!
Інгредієнти:
На 1 літрову банку:
- Хрін – 1/2 листа
- Парасолька кропу – 1 шт.
- Смородина – 2-3 листочки
- Вишня – 4-5 листків
- Меліса – 1 невелика гілочка
- Часник – 4 зубчики
- Петрушка – 5-6 гілочок
- Лимонна кислота – 1 ч. л. без гірки на 1 літрову банку
Розсіл: на 1 літр води 2 ст. л. солі без гірки