Салат з квасолею та баклажанами
- Квасоля біла – 1 кг,
- Баклажани – 2 кг,
- Морква – 800 гр,
- Перець болгарський – 1 кг,
- Помідори – 1,5 кг,
- Цибуля – 800 гр,
- Часник – 300 гр,
- Перець гострий – 2-3 шт (за бажанням),
- Олія – 500 мл,
- Оцет – 200 мл
- Цукор – 1 скл. (без верху),
- Сіль – 3 ст л,
- Перець горошком-1 ч л,
- Вода – 1 літр,
- Петрушка – 1 великий пучок.
Вага овочів вказана у чистому вигляді.
Рецепт приготування:
1) Квасолю замочити у воді проти ночі, потім відварити майже до готовності.
2) Баклажани нарізати брусочками, посолити (1 ст л) і залишити на 30 хвилин.
3) Моркву натерти на велику тертку, цибулю, перець, помідори нарізати кубиком, часник подрібнити у блендері.
4) Цибулю і моркву обсмажити на олії до трохи золотистого кольору.
5) З’єднати всі овочі та спеції, перемішати, дати настоятися 20 – 30 хвилин.
6) Додати воду і готувати з моменту закипання 1 годину, за 10 хвилин до готовності додати зелень (дрібно нарізати).
7) Готовий салат розкласти в банки та закатати. Злегка укутати до повного остигання.
Вихід – 12 банок по 700 мл.