На дно банки кладемо листя хрону, гілочки кропу, листя вишні, нарізаємо пластинками часник. Висипаємо туди ж чорний перець та гірчицю.
Викладаємо на подушку із зелені помідори, накриваємо їх також листям вишні та хрону, парасольками кропу, пластинками часнику, чорним горошком.
Посипаємо верхівку гірчицею, щоб не утворювалось плісняви. У воді змішуємо сіль та цукор, заливаємо водою помідори.
Накриваємо банку тарілкою, ставимо на верхівку вантаж. Через 6 днів помідори готові до вживання.
Зберігати їх після цього можна у льоху або в холодильнику.
Інгредієнти:
- Помідори;
- Листя хрону;
- Гілочки кропу;
- Листя вишні – 6 листків;
- Часник – 4 зубчики;
- Перець чорний горошком – 1 ч.л.;
- Гірчиця суха – 2 ст.л.
Інгредієнти для розсолу:
- Вода – 1 літр;
- Сіль – 2 ст.л.;
- Цукор – 1 ст.л.