За цим рецептом огірочки виходять хрусткі, гостренькі, в томатної заливці. Це приголомшливо смачна заготівля, яка взимку дуже швидко закінчується.
Рецепт:
- Огірки — 2,5 кг
- Помідори — 1 кг
- Часник — 150 гр.
- Сіль — 2 ст. л. ( без гірки )
- Цукор — 1/2 склянки ( стакан 250 мл )
- Суміш перцю горошком — 1 ч. л.
- Хмелі-сунелі — 1 ст. л.
- Олія — 1/2 склянки ( стакан 250 мл )
- Оцет 9% — 125 мл
Приготування:
Огірки миємо, замочуємо в воді хоча б на годину, а краще на два, щоб огірки стали твердими і хрусткими. 2,5 кг огірків нарізаємо кружечками.
Нарізані огірки перекладаємо в таз для варіння.
Один кілограм помідорів розрізаємо на шматочки і прокручуємо в м’ясорубці, так само можна подрібнити помідори блендером до стану пюре.
Виливаємо прокручені помідори в таз до огірків.
150 грам часнику очищаємо і видавлюємо через прес, але можна так само подрібнити ножем на невеликі шматочки.
Додаємо 2 столові ложки солі без гірки, 1/2 склянки цукру і виливаємо 125 мл оцту 9%.
Додаємо чайну ложку суміші перцю горошком і столову ложку хмелі-сунелі.
Все добре перемішуємо. Ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. І виливаємо півсклянки олії.
Як тільки закипить, зменшуємо вогонь і варимо огірки 15 хвилин. Періодично помішуємо, огірки повинні змінити колір на оливковий.
Вимикаємо вогонь і розкладаємо огірки в чисті стерилізовані банки.
Заготівлю можна спробувати на наступний день, але взимку вона стає ще краще. Це один з найсмачніших і улюблених рецептів. Мені подобається їх кисло-солодкий смак з гостринкою, який добре поєднується з усіма видами м’яса.
Закриваємо кришками, перевертаємо банки на кришки. І відправляємо до повного охолодження під ковдру.
Огірочки виходять дуже хрусткі, смачні і в міру гострі. Зберігаються такі банки при кімнатній температурі. З цієї кількості огірків у мене вийшли п’ять сімсот грамових банок. З’їдаються такі огірочки моментально, так що закривайте відразу побільше банок!
Як вам такий рецепт? А ви як заготовлюєте огірочки на зиму? Чекаю Вас в коментарях!