Інгредієнти:
- Скумбрія 2 шт
- Цибуля 5 шт
- Чорний перець горошком за смаком
- Запашний перець (горошком) 10 шт
- Коріандр в зернах (кінза) ¾ ч.л.
- Гірчиця в зернах ¾ ч.л.
- Лавровий лист 3 шт
- Оцет 9% 50 мл
- Олія 140 г
- Мед або цукор 1 ст.л.
- Сіль 1 ст.л.
- Томатна паста або кетчуп 4 ст.л.
Приготування:
Нарізаємо півкільцями цибулю. Беремо відповідну ємність. Дно вистилаємо подушкою із цибулі, потім викладаємо в 1 шар шматочки риби, розміщуючи з якомога щільніше один до одного. Рибу знову покриваємо цибулею. Укладаємо наступний шар риби та цибулі.
У сотейник відправляємо всі спеції, вливаємо оцет, олію, додаємо сіль та томатну пасту або кетчуп і перемішуємо. Відправляємо на вогонь та доводимо до кипіння. Даємо залишити буквально півхвилини, щоб маринад став однорідним, а потім прибираємо з плити до остигання.
Заливаємо рибу маринадом і відправляємо в холодильник не менше, ніж на добу. Якщо з якихось причин маринаду не вистачає для того, щоб покрити рибу повністю, готуємо його додатково, але в меншому об’ємі просто витримуючи потрібну пропорцію.
За добу риба готова. Саме час дістати її та подати до столу. Цибулю вибирати не варто, вона в цьому маринаді також виходить дуже смачною. За бажання замаринувати таким способом можна і філе. При цьому варто врахувати, що рибу потрібно викладати не більше ніж у 2 шари.