Чи знаєте ви, що є деякі продукти, які краще зберігаються при кімнатній температурі? Насправді, якщо ви покладете їх в холодильник, вони, швидше за все, будуть пошкоджені, пише damys.
У людей є ілюзія, що холодильник – відмінне місце для зберігання всієї їжі. Ідея охолодження і збереження робить холодильник союзником домовласників.
З цієї причини краще не зберігати ці продукти в холодильнику. Ви хочете знати більше? Читайте до кінця.
Продукти, які не повинні зберігатися в холодильнику
- Авокадо не варто зберігати в холодильнику. Але якщо ви вирішите це зробити, обов’язково оберніть його плівкою і додайте кілька крапель лимонного соку.
- Якщо банан зелений, його слід зберігати не в холодильнику, а стебло повинен бути покритий алюмінієвою фольгою.
- У разі кавуна, його варто зберігати холодильнику, коли він уже розрізаний і обов’язково загорніть в плівку. Так цей фрукт зберігає свої антиоксиданти в цілості.
- Лук – це яскравий приклад, який порушує ідею про те, що холодильник зберігає їжу. Коли він зберігаються в холодильнику, він швидше гниє, ніж якби він був зовні.
- Якщо ви хочете, щоб часник зберігався довго, залиште його в прохолодному сухому місці. У холодильнику він стане в’ялим і висохне.
- Коли помідори зберігаються в холодильнику, вони виглядають як мука: втрачають смак і якість. Їх можна навіть використовувати для соусу, але не для салату.
- Базилік – це тип приправи, який не переносить холод, тому кращий спосіб зберегти його – розрізати його стебла по діагоналі і помістити їх в стакан з чистою водою.
- Якщо ви не хочете, щоб масло виглядало маслянистим, не зберігайте його в холодильнику.