Я дуже люблю фарширований перець. Тому дуже довго шукала ідеальний рецепт, багато з яких перепробувала. І нарешті знайшла! Цей найсмачніший! він виходить, соковитим, ароматним і ціленьким, зовсім не розлазиться. Я впевнена, що і вам він сподобається, збережіть лише рецепт.
Складові:
перець;
рис;
м’ясний фарш;
морква;
цибуля;
будь-яка зелень, яку ви любите;
перець, сіль.
Приготування:
Спочатку я перекручує фарш разом з однією цибулиною.
Рис промиваю і всипав у киплячу трішки присолену воду. Варю п’ять хвилин до напів готового стану. Після перекладаю на друшляк, щоб гарненько стекла лишня водичка.
Потім чищу ще одну цибулину і відправляю на нагріту сковорідку. Смажу до прозорості, а потім додаю туди натерту на великій тертці морквину і обсмажую до м’якості.
Потім чищу перець.
Наступним дрібненько шаткую зелень. Я взяла петрушку, кінзу, кріп і селеру. Додаю цю всю зеленю до фаршу в глибоку миску. Туди ж додаю смажену цибулю та моркву і рис. Все гарненько перемішую.
Перчу, солю фарш, приправляю спеціями. Я додавала чорний перчик і коріандр, який сама перемолола. Знову все ретельно варто перемішати.
Дуже щільно начиняю перці і тісненько складаю їх в каструлю з товстими стінками і дном. Заливаю їх водою, трохи більше, ніж на половину і розміщую на вогонь,. Як вміст закипить, роблю вогонь зовсім маленьким, закриваю каструлю кришкою і залишаю готуватися.
Корисна порада: якщо у вас залишився фарш, то можна приготувати з нього тефтелі разом з перцями.
Потім беру невеличку сковорідку, наливаю туди трішки олії, нагріваю і сиплю туди ложку борошна. Смажу, поки вона не закипить, а після відправляю на сковорідку 200 грамів сметани, одну ст. л. томатної пасти і вливаю 100-150 грамів води. Як соус закипить, переливаю його в перець.
Приготування перців займає 30-40 хвилин. Подавати слід зі сметаною. Виходить неймовірно смачно!
Завдяки зелені і коріандру у перців приголомшливий смак, який не схожий на звичайний звичний нам.
Раз скуштувавши такий перець, ви готуватимете його постійно.
Смачного!