Інгредієнти на 0,5 л банку:
- 200 гр. винограду
- 5 горошин запашного перцю
- 1 лавровий лист
- 1 паличка кориці
- 3 бутона гвоздики
- 20 мл. оцту 9%
- 1 стакан води
- 1/2 ч.л. солі
- 2 ч.л. цукру
Приготування:
Помийте виноград і просушіть.
Розділіть його на грона по 3-4 ягідки, або відокремте акуратно кожну. Стерилізовані банки наповніть виноградом.
Для маринаду змішайте воду і всі спеції (крім оцту), доведіть до кипіння. Корицю і лавровий лист приберіть.
У банку додайте оцет і залийте киплячим маринадом. Закрийте кришкою, переверніть і дайте охолонути. Зберігайте в холодильнику. Смачного!!!