Пісочна оболонка та горіховий крем – смачно та швидко.
Такі тістечка ідеально підходять для дитячих вечірок, шкільних ярмарків та й просто для сімейного чаювання.
Горішки – інгредієнти
- Борошно – 500 г.
- Масло – 250 г.
- Цукрова пудра – 150 г.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Яйця – 2 штуки (великі).
- Горіхи волоські (мелені) – 2,5 склянки.
- Молоко – 500 мл.
- Цукор – 1 склянка.
- Масло – 50 г.
Горішки – рецепт приготування
Тісто
Борошно змішуємо з цукровою пудрою та розпушувачем, додаємо порізане кубиками тверде масло, січемо ножем до отримання дрібної масляної крихти. Додаємо до крихти яйця, місимо тісто.
Формуємо кульки, розміром, як лісовий горіх, викладаємо на отвори розігрітої сковороди для горішків, накриваємо, обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору.
Начинка
Молоко виливаємо в каструлю, додаємо цукор, доводимо до кипіння. Висипаємо горіхи, помішуючи варимо близько 15 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо масло, вимішуємо, поки масло повністю не розтопиться. Відставляємо до охолодження.
Наповнюємо половинки горіха начинкою та «склеюємо» їх між собою.
Перед подачею посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!