Морозиво своїми руками неймовірно смачне та корисне. Готувати його дуже легко та швидко. Діти будуть на сьомому небі від задоволення.
Інгредієнти:
Вершки 33 % 350 мл.;
Йогурт 250 мл.;
Цукор пісок 100 гр.;
Какао порошок 1,5 ст. л.;
Харчовий барвник червоний;
Екстракт ванілі 1 ч. л.;
Сіль 1 дрібка;
Жовтки 5 шт.;
Подрібнене шоколадне печиво 1 скл.
Спосіб приготування:
В каструлю помістіть вершки, йогурт, половину цукру, какао, сіль, ваніль та барвник.
На середньому вогні нагрівайте суміш до повного розчинення цукру.
Збийте в мисці жовтки з цукром до однорідності, додайте половину вершкової суміші, збийте та вилийте в каструлю.
Нагрівайте на середньому вогні протягом 3 хвилин до загустіння.
Процідіть суміш, охолодіть та поставте на 30 хвилин в морозилку.
Далі помістіть в мороженицю, додайте печиво та готуйте за інструкцією.
Якщо пристрою немає, то діставайте суміш з морозилки кожні 30 хвилин та збивайте вінчиком до повного заморожування.
Приємного апетиту!