Такі огірки подобаються усім. Вони неймовірно смачні, хрусткі та ароматні. рецепт мені кума зі Львова привезла. Тепер завжди буду консервувати саме так.
Складові, які потрібні на 1 літр води:
3 ст. л. без верху цукру;
1 ч. л. без верху лимонна кислота;
півтори ст. л. без верху солі.
Спеції та зелень, які потрібні на 1 банку об’ємом 3 літри:
1 ч. л. насіння коріандру;
1 кисленьке яблуко;
3-4 зубців часнику;
1 ч. л. насіння гірчиці;
1 ч. л. перчика горошком;
кілька вишневих листочків;
кілька листочків хрону;
парасолька кропу.
Приготування:
У чистеньку банку гарненько розмістити всі спеції та зелень, порізати дольками яблуко.
Щільненько заповнити її огірочками.
Залити їх киплячим маринадом і залишити на 15 хвилин.
Потім потрібно лити воду з банки в каструлю і помістити на вогонь.
Киплячим маринадом залити огірочки ще раз і закрити кришками.
Банки перевернути, накрити чимось теплим і нехай остигають.
Смачного!