Такий рецепт має бути у кожної господині, адже він виручить у будь-якій ситуації. Дуже ароматний та ніжний, а смак словами не передати, треба пробувати.
Рецепт простий, але чудовий.
Форма кругла, діаметром 25 см.
Необхідні інгредієнти для бісквіту:
Яйця – 5 шт.
Цукор – 200 г.
Борошно – 200 г.
Олія – 2 ст. л.
Розпушувач – 1 ч. л.
Покроковий рецепт приготування:
Білки збити з дрібкою солі, додати цукор збити до стійких піків, ввести жовтки, збити. Додати олію збити, далі просіяне борошно з розпушувачем, акуратно вимішати лопаткою, пекти в застеленій формі пергаментом, 40 -45 хв. Дивіться по своїй духовці. Як охолоне, розрізати на два коржі.
Інгредієнти для кокосового прошарку:
Білки – 5 шт.
Цукор – 4 ст. л.
Кокосова стружка (не дрібна) 200 г.
Сіль – дрібка.
Приготування кокосового прошарку:
Білки з дрібкою солі збиваємо з цукром, до стійких піків, всипаємо кокос, вимішуємо, пекти 30 – 35 хвилин до золотистого кольору. Як спечеться, відразу зняти з пергаменту.
Інгредієнти для крему:
Банка ананасів – об’ємом 580 мл.
Жовтки – 4 шт.
Цукор – 60 г.
Ванільний пудинг – 1 уп.
Масло – 300 г.
Приготування крему:
З ананасів злити сік, має вийти 250 мл рідини, якщо не вистачає, розвести водою. Усі інгредієнти змішати (окрім масла) варити , постійно помішуючи до загустіння, охолодити. М’яке масло збити, по ложці, додавати заварну масу, збивати так до кінця.
Збираємо пляцок:
Бісквітний корж + крем зі шматочками ананасів + кокосовий прошарок, далі крем + ананаси + бісквіт.